Mangkuk Tingkat

Mangkuk tingkat ada saiz apa?

Ini soalan biasa kalau kawan kawan KakJojes tanya pasal mangkuk tingkat. Maka KakJojes akan cerita sikit pasal mangkuk tingkat comel ini.

Baik. Kami ada dua jenis mangkuk tingkat iaitu Classic dan Macaroon. Classic itu, bentuknya seperti dibawah. Klassik ke idokk? Ia dikatakan klasik sebab bentuknya sama macam bentuk mangkuk tingkat mak mak kita dulu.

Dan ia juga datang dalam pelbagai saiz, warna dan tingkat. Kau orang boleh lihat kat bawah. 

Ini pula jenis Macaroon. Bentuk pun macam Macaroon kan? Ala yang maneh maneh bulat bulat tu. Macaroon ini dikatakan lebih hipsturr dari Classic. Katanya lah. KakJojes iya kan saja. Kahkahkah.

Macaroon juga datang dengan pelbagai warna, tingkat dan saiz. 

Apa pulak maksud 2Tb, 2Ts semua tu? okeh, KakJojes citer ya.

2Tb : 2 tier big
3Tb : 3 tier big
2Ts : 2 tier small
3Ts : 3 tier small

C pula bermaksud Classic.
M pula bermaksud Macaroon.

Contoh:
M – 2Tb = Macaroon 2 Tier big 

Paham anak anak? Bagus!

Okeh, apa pula beza saiz kecil dan besar? Nampak gambar di atas? ha, itulah jawapannya. Berbeza diameter.

Small size : 11cm
Big size : 14cm

Kau orang nak letak banyak lauk, beli besar, 3 tingkat. Nak bawak bekal pergi opis, kecil pun sudah ok. Nah, ciwi kau orang lagi.

Apa kau orang dapat kalau beli mangkuk tingkat ni selain kau rasa comel? taraaaa..okeh, ini untuk jenis Macaroon ya. Termasuk small plate, cap,small bowl dua untuk saiz kecil. Saiz besar kau orang akan dapat big plate dan big cap dan macam biasa bowl dua kalau beli 2Tb Macaroon.

Kalau Classic pulak kau ada pinggan satu je. Sebab Classic ni nak kau orang kongsi kongsi makan dengan orang tersayang katanya. hahhahahaa.

Untuk lihat koleksi, kau orang boleh klik link dibawah. Kami dah masuk stok batch kedua tau. gittuuu.

https://nadimorana.wordpress.com/2017/08/10/mangkuk-tingkat-batch-2-2-tier-big-macaroon/

https://nadimorana.wordpress.com/2017/08/10/mangkuk-tingkat-batch-2-2-tier-big-classic/
.

Nak order? Klik link ni, whatsapp akan terus ke kami untuk order dan pertanyaan stok.
Www.wasap.my/6013480451

Nak tengok sekaligus?
https://plus.google.com/collection/02D3DE

Jumpa lagii. Boii..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s